ALMERE - Bij de start van de competitie in de eredivisie heeft AZ met nipt verschil gewonnen bij Almere City FC. Een vroeg doelpunt van Ibrahim Sadiq bleek voldoende voor de zege in een duel die ontsierd werd door drie rode kaarten.

De ploeg van Maarten Martens schoot uit de startblokken in Almere en kwam binnen vijf minuten aan de leiding. Sadiq werd de diepte in gestuurd, schudde zijn tegenstander af en schoot de bal tegendraads achter de kansloze Bakker. Evenwel werd het er niet makkelijker op. Maxim Dekker maakte net over de middenlijn een wilde tackle en kreeg terecht de rode kaart gepresenteerd. Almere City FC probeerde vervolgens de druk wat op te voeren, maar wist Zoet slechts eenmaal echt te testen. De keeper redde bekwaam op het schot. Daarna liet Guillaume zich tien minuten voor de rust provoceren, trapte na richting Goes en kreeg vervolgens ook de rode kaart getoond van scheidsrechter Van den Kerkhof waardoor met tien tegen tien de rust inging.

Na de hervatting zorgde invaller Poku nog wel voor de nodige dreiging. De buitenspeler was met zijn snelheid en acties een ware plaag voor zijn directe tegenstander al leverde dit geen grote kansen op. Toen Visus tien minuten voor tijd ook een rode kaart kreeg na een charge op de achillespezen van Clasie was de wedstrijd definitief gespeeld. In het restant van de wedstrijd zou vervolgens niet meer gescoord worden, en bleek de vroeg 0-1 van Sadiq bepalend.